Friday, July 24, 2015

~ BALI TRIP ~

Hello reader ...

Lama la kan saya x update blog saya ...niari saya ada masa sikt lah jadi mau share² luk cerita dalam 2015 nie....part travel dulu lah kan saya , husband , dad and my mum melancong ke BALI selama 5 hari 4 malam....pada tanggal 05hb - 09hb May 2015 ....Bali adalah tempat pelancongan yang sangat menarik...nanti saya upload2 gambar2 semasa kami di BALI dan biar gambar saja yang berbicara :)

Kami baru saja sampai di Bali Airport ( Dad & Mum )




:) 
1st day location kami lawat adalah watersport tapi kami x pun
 ada main apa2 disana sbb melibatkan air dan malas mau basah 

On 1st day kami pergi melawat TURLE ISLAND ....banyak binatang yang ada disini ada Penyu

Ada Burung Helang 

Ada Kelawar .... gawir bilang orang sabah :)

Sebelah petang pulak kami ke Pantai Pandawa .....saya cuma mau cakap WOW sangat cantik pantai dia tapi belum siap sepenuhnya ....sangat cantik dan sangat natural beauty....

My Dad sangat teruja ngan kecantikan pantai ....

Kami baru saja beli topi ni ....sbb panas bangat d pantai

Keadaan Pantai Pandawa jam 11.30pagi .....sangat panas 

my dad & mum ....romantik kan hihi

Paling hujung nie ..... banyak batu2 tapi best lah 

Nasib lah ada monopod hihi boleh kami bergambar ramai...

Me & Hubby  duduk2 dah panat 

peace yo bilang laki ku....hihi :P

Cuba kamu tgk ada apa yang pelik dalam gambar nie
( tangan Dad saya haha spoil no tomod )
OK will sambung lagi upload nanti k for the 2nd ....3rd and 4th day in Bali .....rest luk kejap .....:)







Monday, June 25, 2012

Gambar Pre-wedding saya....

Gambar² pre wedding saya sudah siap sudah di bawah nie sebahagian saja....hihi share² sini...happy viewing all... :)



In blue dress


at Taman Rimba Ujana Kota Kinabalu


Tg Aru Beach 2


Taman Ujana Rimba

Wednesday, May 16, 2012

~ My Cerita Di kadai Kupi ~

Wah pejam kelik pejam kelik Bulan May sudah kan....punyalah cepat sia rasa...berdebar debar pulak saya rasa nie....hihihi mesti kamu tertanya tanya kan kenapa saya berdebar2 hihihi....nanti saya bagi tahu kamurang k...dalam tahun nie ja ramai sudah kan artis yang sudah mendiri kan rumah tangga seperti : 

AZZA ELITE & PASANGAN



WATIE ELITE & JOEY



AKMA AF & PASANGAN


FASHA & JEJAI


ANA RAFALI & PASANGAN


LISA & YUSRY


SCHA & AWAL



Semoga semuanya berbahagia selama-lamanya dan di murahkan rezeki hendaknya.....Amin. 


Kawan saya pun ramai juga kahwin Tahun 2012 nie....wow bila dipikir² sendiri kan wah macam EXCITED pun ada , TAKUT pun ada nie....tapi tipulah saya kalau saya cakap saya tidak mau kahwin kan...macam si Dayang Nurfaizah cakap pulak dalam Oh Bulan ..... perasaan takut tu datang secara tiba2 lah pulak...fuh!!!!....



:: Nda lama lagi Ogos in on the conner and akan tercipta lah satu lagi sejarah dalam hidup saya dan saya doakan segala2nya akan berjalan secara lancar.....kawan2 jan lupa doakan saya juga k.....

Dibawah nie gambar Pre-wedding 3pcs only sbb belum siap yang lain ....



@ Taman Rimba Ujana


 @ Tg Aru Beach



PS : Perkara baik jan dilambat²kan nanti melepas ...dia bilang....nanti lau sudah siap my pre-wedding saya lagi saya upload lagi di sini k.....cau chin chi luk k....babaiiiiiiiiiiii




Cerita Campur2 - 2011


Hai , apa kabar blogger2 sekalian lama juga sa rasa nda update cerita sini kan....so saya mau update lah cerita tahun 2011 yang bercampur2 ....buli bah kan...
Nah ni gambar nie kena ambik time kami pi metting pasal anti saya mau khawin sana Kg Tomis Jaya, tapi ni bukan tomis jaya ah...ni namanya Bundu Tuhan ( Dikenali sebagai NALAPAK) 


                my mum sama adik saya..kami singah sini beli sayur ..segar segar bah sayur disini ..  





Nah ni anak buah my mum....Si Dave time saya jaga diurang nie Mummy sama Daddy diurang pi Dinner .... 


Si Eden-------kiut


Evy @ Gudut time balik Tomis...


Adik saya Velz sama Si Ivy




Saya pun nda ketinggalan juga mau ambik gambar nie.....


nah si gudut , sumandak sudah dia nie....on the way to Tomis



ni pulak si Lynershine @ Laina


Time mau pulang sudah kami pi Nalapak lagi beli sayur kunun ...Ni my beloved  MUM posing sama nie ayunan warna warni....


Nah nie siapa? My Big brother and sister in law time menyeberang jalan di Nalapak nie....


Nah Simpang Bundu Tuhan ....disinilah bah Nalapak dia bilang. Me & My Mum.....

Uiseymen....surius juga tu muka tu...hihi mengantuk bah dia nie....


Pas tu kami singgah Pekan Nabalu...nah tgk nie salah satu survinier (cenderahati) yang terdapat sana.... key chain ...kiut2 lagi tu...

P/S    : Kalau mau tgk lagi pigilah sendiri...best nda rugi kamu datang sini ......

Tuesday, April 10, 2012

My HP Hilang ...Sungguh sedih

On the 5th March 2011, punya malang nasib saya hinpun saya ilang....belum sampai pun setahun usia hp ku hilang sudah...macamana ilang begini ceritanya....

Seperti biasa kami rehat jam 12 tgahari jadi kebetulan saya mau p cuci kereta jadi saya pilih untuk pergi cuci di Sunny car wash...di Tanjung Aru sementara itu saya dan kawan saya Abby jalan2 cuci mata di sunny supermarket jalan2 punya jalan hp ku silap letak ntah dimana masa tgk2 barang sedar2 saja di office tiada....kembalinya saya sana mencari tapi x nie pegawai yg menjaga sana pun cakap nda boleh check cctv sbb lau barang macam hp senang ja customer ambil dan bawa pergi.

Jadi sedihnya hati ini..apa buli buat kecuaian sendiri...hmmm skrg saya guna hp Xperia 8...buli lah daripada x....saya percaya orang yang mengambilnya akan rasa bersalah dan tangan nya akan panas nanti sbb itu bukannya kepunyaanya..sepatutnya dia serahkan barang itu pada supermarket tapi ini tidak....huhuhu

P/S : Jadi berhati-hatilah semasa berjalan2 d mana2 kedai jan sembarangan ja letak barang yang berharga ada bag jadi gunakan bag itu sebagai tempat yg selamat.
© AkU LAh S! PaR! PaR! | Blogger Template by Enny Law